Arriba Nadal, un Nadal diferent però Nadal al cap i a la fi. Per això, des de la diversa i juganera família Playful Esplugues us desitgem que tingueu bones festes i un any 2021 molt lúdic i ple de projectes. Nosaltres creiem en el poder del joc per solucionar els problemes i durant aquest mes de desembre no hem perdut les ganes de jugar.

D’una banda, l’escola Lola Anglada ha acollit una prova pilot del projecte Esplujuga, la futura ludoteca mòbil que, carregada de jocs per a totes les edats, tindrà parades a tota la ciutat. L’escola és membre de l’Urbac Local Group de Playful Esplugues, obert a les entitats d’Esplugues que estan participant en la definició dels projectes Playful.

Durant aquestes dates, Playful Esplugues ha organitzat diversos tallers per aprofitar el potencial del joc, en col·laboració amb Passaport Edunauta, del Pla Educatiu d’Entorn. Les dues sessions de “Creació de jocs educatius: aprendre jugant” van donar eines a professorat, educadors/es i monitors de lleure per utilitzar en el seu dia a dia, i “(Re)inventem jocs” va ser una invitació oberta per mirar des d’una altra perspectiva. Al gener està previst organitzar un nou taller, “Converteix-te en influencer del Joc”, adreçat a alumnat de 5è i 6è de primària.

A més, Esplugues ha donat la benvinguda a Reciclos, un projecte que uneix reciclatge, innovació i gamificació. Només ens hem de donar d’alta en la webapp de Reciclos, fotografiar amb el mòbil els codis de barres de llaunes i ampolles de plàstic que portem i dipositar-les al contenidor groc. El sistema ens identifica com usuaris o usuàries, i els punts que rebem es poden bescanviar per beneficis per a la ciutat.
 
Al web de Playful Esplugues, trobareu moltes idees per seguir jugant aquestes festes.

 

X