ESPLUJUGA 

LA LUDOTECA MÒBIL

Transformem la ciutat a través del joc

Què és l’Esplujuga?

 

L’Esplujuga és la ludoteca mòbil de la nostra ciutat. Ha estat dissenyada de manera participativa pel grup impulsor del Playful Esplugues.

L’objectiu és portar el joc, a les places, parcs i carrers de la ciutat.

L’Esplujuga es va posar en marxa al 2020. Degut a la pandèmia, inicialment només va arribar als centres educatius públics d’Esplugues, per tal de poder respectar els grups bombolla. A partir d’abril del 2022 i actualment, la ludoteca mòbil es realitza a l’espai públic, oberta a tothom, els dijous alterns entre Pou d’en Fèlix i Blas Infante.

L’Esplujuga i els ODS 

L’Esplujuga treballa per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’Esplujuga ofereix espais de joc oberts, gratuïts i accessibles a totes les persones, al temps que garanteix l’accés a propostes i materials lúdics de gran qualitat.
Aprenem jugant. Esplugues és una ciutat educadora, que entèn el joc com a un llenguatge universal, agent socialitzador i provocador d’experiències enriquidores a totes les etapes de la vida.
Les propostes, colors i materials de l’Esplujuga poden ser gaudits lliurement tant per nens com per nenes. Cap element utilitzat promou el sexisme, la violència o els estereotips de gènere.
Els criteris per a la contractació i la compra de materials segueixen la lògica d’una mirada social i solidària, el consum responsable i de proximitat, i la sostenibilitat mediambiental.
L’Esplujuga respon a la necessitat de recuperar la vida comunitària i les xarxes de suport mutu als carrers, afavorint un model de ciutat més sotenible, més verd i que posa l’accent en les persones.
Pel que fa als materials utilitzats, l’Esplujuga prioritza els d’origen natural, la fàcil reparació i la llarga durabilitat. Reciclar, reutilitzar i assegurar que hi haurà recanvi de les peces perdudes o malmeses són normes indispensables.
X