Avui dia 9 de maig es celebra el Dia d’Europa. Aquesta data és un recordatori dels valors i les aspiracions que ens uneixen com a europeus i una oportunitat per reflexionar sobre els nostres èxits i reptes comuns.

El Dia d’Europa commemora la històrica Declaració de Schuman, presentada per Robert Schuman el 9 de maig de 1950, que va establir les bases per a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acord d’Acer (CECA). Aquest esdeveniment va marcar l’inici d’un projecte de pau, cooperació i integració entre els estats europeus, que ha evolucionat fins a convertir-se en la Unió Europea que coneixem avui dia.

En aquesta ocasió, és important destacar els avenços significatius que hem aconseguit com a comunitat europea. Hem treballat conjuntament per construir una Europa més unida, basada en els principis de democràcia, llibertat, estat de dret, justícia i respecte pels drets humans. 

No obstant això, reconeixem que encara hi ha desafiaments importants que ens cal abordar. La crisi de la COVID-19 ha posat de manifest les nostres vulnerabilitats i la necessitat de reforçar la nostra resiliència. Hem d’unir esforços per promoure la recuperació econòmica, fomentar la inclusió social, impulsar la innovació i garantir la sostenibilitat per a les futures generacions.

A Esplugues, s’ha participat de projectes europeus transformadors com la Urbact Playful Paradigm, xarxa que busca la transferència de bones pràctiques per transformar les ciutats a través del joc, d’on neix el Playful Paradigm de la nostra ciutat.

En aquest Dia d’Europa, us convidem a reflexionar sobre el paper que podem jugar en la construcció d’una Europa millor.

  1. Us recomanem la pel·lícula El Gran Dictador (1940) de Charles Chaplin, disponible a Filmin.
  2. Us recomanem la visualització del documental Un Viaje al Corazón de Europa¸ disponible al següent enllaç: https://formacion.nexteducacion.com/documentales/un-viaje-al-corazon-de-europa/
  3. Per a joves i infants, la UE ha preparat una bateria de jocs on line i físics: https://learning-corner.learning.europa.eu/play-games_es
  4. I si voleu participar del Club de Lectura virtual de la Diputació de Barcelona amb contingut de  caràcter europeu, podeu accedir-hi aquí:  https://bibliotecavirtual.diba.cat/es/activitats-virtuals

 

X