La ciutadana ha definit com serà el futur espai de joc al Castell dels Tres Dragons.

 

El 21 d’abril es van presentar els resultats del procés participatiu «Disseny d’un espai de joc per a totes les edats» a l’Espai Baronda. La regidora de Participació, Montse Zamora, explicava que Gràcies a la participació de la ciutadania, entitats i centres educatius d’Esplugues, ja som més a prop de veure aquest espai de joc com una realitat al nostre municipi. Aquesta participació dins el procés de co-creació, ha ajudat a identificar els punts clau que hauria de tenir aquest nou espai i la seva relació amb la resta d’espais de la ciutat, formant una xarxa d’Espais de Joc disponibles per a tota la ciutadania.

Aquest procés s’emmarca dins del compromís que l’Ajuntament d’Esplugues va adquirir vers la ciutadania quan va entrar a formar part l’any 2019 del Playful Paradigm, la xarxa europea de transferència de bones pràctiques entre set més ciutats europees, encapçalada per la ciutat italiana d’Udine. Així, es vol fer del joc una eina per trobar la resposta a problemes urbans relacionats amb la inclusió, cohesió, hàbits saludables i sostenibilitat.

Per facilitar la participació de persones de totes des edats, s’han realitzat 4 sortides amb un punt de participació mòbil, una enquesta en línia (amb més de 100 respostes), una activitat autogestionada específica pels infants, activitats a les escoles i entitats per idear l’espai, dues sessions intergeneracionals, i 3 tallers oberts a entitats i ciutadania. Així, s’ha aconseguit construir una proposta que dona resposta a l’objectiu de definició dels usos d’un espai de jocs per a totes les edats, gràcies a la participació de més de 300 persones.

Trobareu un resum dels resultats i del procés fent clic aquí. També podeu mirar el vídeo resum:

Moltes gràcies a totes les persones participants i esperem que gaudiu d’aquest espai ben aviat!

X