El 17 de novembre ha tingut lloc la I Jornada Playful a l’Espai Baronda d’Esplugues.

La Jornada ha començat amb la presentació de l’alcaldessa d’Esplugues.

La Cecilia Corsini, arquitecta i coordinadora del projecte Playful Paradigm a Udine (Itàlia) ens ha parlat del poder transformador del joc per a la regeneració urbana sostenible.

“El joc és essencial perquè els espais públics siguin transformadors, un espai per a les persones i no per als cotxes”.

A continuació, les ciutats d’Esplugues, Barcelona i Igualada conversen sobre com el joc transforma les ciutats.

La Patricia Illa, regidora d’ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada, parla de la importància dels espais de joc fixes i efímers, com les ludomòbils, així com el treball amb el Consell d’Infants. També destaca que el joc permet innovar com a ciutat.

La Maria Truñó, comissionada d’educació de l’Ajuntament de Barcelona, destaca tot el procés de transformació de l’espai públic que s’ha dut a terme a Barcelona amb espais més saludables, més verds i més liles, que ella anomena “d’acupuntura urbana”.

La Montse Zamora, 3a tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament d’Esplugues, ha destacat la Xarxa d’Espais Playful que s’està creant a la ciutat i la implicació a tots els nivells per fer d’Esplugues una ciutat jugable. També ha presentat el joc dels ODS d’Esplugues, estrenat durant la Jornada.

La segona part de la jornada ha estat per descobrir els diferents projectes que impulsa Esplugues i experimentar-los en primera persona.

L’Esplulab, l’espai de fabricació digital d’Esplugues, ha presentat els diferents serveis que ofereix a la ciutadania, entitats, centres educatius i empreses i ha fascinat a les persones participants del potencial d’aquest espai.

L’Esplujuga, la ludoteca mòbil d’Esplugues, ha presentat un tastet de les propostes que porten a les places i s’ha dinamitzat un taller amb el material de Leonardome, un kit per construir estructures en forma de cúpula, un material didàctic sobre Leonardo da Vinci. Les persones participants han treballat en equip per construir-les.

Finalment, s’ha presentat el Joc dels ODS, un nou joc de taula creat per l’Ajuntament d’Esplugues per sensibilitzar i ajudar a contribuir en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

 

LA I JORNADA PLAYFUL EN IMATGES

X